InterHeat - o echipa de experti cu peste 20 ani de experienta

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 este în plină derulare!

Detalii despre Program:

Obiectul Programului: instalarea de sistem de panouri fotovoltaice cu putere minima de 3kw pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională

Beneficiari: Persoane fizice si Unitatati de cult

Finantare acordata: 20.000 lei

Diferenta dintre Valoarea Investitiei si finantarea acordata de AFM reprezinta contributia proprie si este suportata integral de catre beneficiarul final.

Inter Heat proiectează, instalează și pune în funcțiune sisteme solare, fotovoltaice, contoare inteligente. De asemenea, oferă consiliere pentru obținerea certificatului de prosumator,  fiind instalalator validat agreat de Administrația Fondului pentru Mediu inca din anul 2019, în cadrul Programului Fotovoltaice. Inter Heat a derulat proiecte de instalare a sistemelor fotovoltaice prin Programul Fotovoltaice, avand o experienta consistentă in instalarea si intocmirea documentatiei cu o rata de aprobare a dosarelor depuse de peste 98%.

Inter Heat are experiență în management de proiect și implementare proiecte energetice precum Casa Verde Fotovoltaice și Electric Up.

Inter Heat a derulat proiecte de instalare a sistemelor fotovoltaice, atat in regiunea Bucuresti-Ilfov cat in celelalte regiuni din tara, cu putere instalata intre 3-400kw.

Urmatorii pași în derularea Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023:

Lista instalatorilor validați în cadrul Programului Casa Verde fotovoltaice 2023 va fi publicată pe site-ul Administrației Fondului de Mediu.

Fiecare solicitant va selecta instalatorul validat care se va ocupa de analiza si implementarea proiectului, prin intermediul aplicației pusa la dispozitie pe site-ul AFM.

În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii de analiză și selectează în aplicație solicitanții eligibili.

AFM generează prin intermediul aplicației listele cuprinzând proiectele solicitanților eligibili, comitetul director al AFM avizează lista proiectelor  selectate pentru finanțare și le propune spre aprobare comitetului de avizare. Comitetul de avizare aprobă proiectele selectate pentru finanțare, dupa care AFM publică pe pagina de internet lista solicitanților  aprobați.

Ulterior aprobării, doar pentru solicitantului unitate de cult, AFM va pune la dispoziția acestuia, prin intermediul aplicației, contractul de finanțare, care dupa ce va fi semnat de catre solicitant, acesta se va incarca in aplicatia AFM.

Implementarea proiectului se realizează de către beneficiar prin îndeplinirea formalităților specifice obținerii tuturor avizelor și acordurilor, precum și prin instalarea sistemului de panouri fotovoltaice și racordarea acestuia la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, prin intermediul unui instalator Validat, in termen de 12 luni de la publicarea listei cu solicitantii aprobati, pentru persoane fizice si data semnarii contractului de finantare pentru unitatile de cult

In  vederea decontării, instalatorul validat încarcă/ introduce în aplicație, pentru fiecare beneficiar, documentele acestuia.

Monitorizarea finanțării acordate în cadrul programului, a investițiilor realizate, precum și a respectării condițiilor prevăzute în prezentul ghid se face de către AFM pe o perioadă de un an de la data emiterii către beneficiar a certificatului de racordare aferent ultimului sistem de panouri fotovoltaice instalat.

Informatii relevante din Ghidul de finantare

Cum alegem sistemul fotovoltaic potrivit?

 

 

În primul rând, se ia în calcul necesarul anual de energie electrică. Se poate face acest lucru analizând consumurile lunare din facturile de energie electrică.

 

Urmatorul pas, pentru o estimare cât mai exactă, se poate calcula cunsumul de energie anual de zi si noapte, prin identificarea consumatorilor existenți în casă ( ex. plită electrică, frigider, fier de călcat, cuptor electric, aer condiționat, etc), folosind consumul de energie specificat în fișele tehnice ale echipamentelor.

 

În funcție de consumul existent, când se face dimensionarea sistemului fotovoltaic, se poate lua în calcul și investiția pe viitor în echipamente electrice eficiente energetic, pentru încălzire – răcire ale imobilului (ex. pompe de căldură, etc), care pot reduce consumul și crește nivelul de confort.

 

Astfel cu ajutorul calculelor efectuate, în funcție de consumatorii existenți în casă, de puterea panourilor și alți indicatori, se face dimensionarea puterii și este generat un sistem fotovoltaic adecvat nevoilor fiecărui solicitant.

 

A SE LUA ÎN CALCUL DECALAJUL DE PRODUCȚIE vară-iarnă. Este posibil, ca pe un an întreg, producția din perioada verii să acopere necesarul din timpul iernii.

 

 

 

 

Pentru estimarea productie anuale, in vederea acoperirii necesarului de energie electrica, puteti accesa aplicatia PVGIS din link-ul: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/, care foloseste istoricul vremii, radiația solară pe ore, în funcție de fiecare anotimp pentru locatia ta utilizand coodonatele GPS completate, inclinația si orientarea sistemului dvs.

 

Pentru o ofertă personalizată conform nevoilor firmei tale, 𝗶𝗻𝘁𝗿ă î𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁 𝗰𝘂 𝗻𝗼𝗶 folosind fomularul de solicitare ofertă alăturat.

Cere oferta personalizata







    necesare pentru calcul pozitionare panouri pe acoperis


    necesare pentru calcul pozitionare panouri pe acoperis


    (KW)





    Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

    Portofoliu Lucrari

    Selectarea instalatorului este o decizie importantă de care depinde buna funcționare a sistemului fotovoltaic. Echipele de specialiști InterHeat au experiență în realizarea sistemelor fotovoltaice “la cheie”.

    Mai jos găsiți o parte dintre lucrările realizate de noi:

    ×